viagogo

Evästeilmoitus

Tässä evästekäytännössä (“Evästekäytäntö”) kuvataan erityyppiset evästeet ja vastaavat tekniikat, joita käytetään verkkosivustolla, jolta käytät tätä evästekäytäntöä (“Nettisivusto”). Voimme muuttaa tätä evästekäytäntöä milloin nettisivustolla tai sen kautta.

Mitä ovat evästeet ja vastaavat tekniikat?

Evästeet ovat pieniä tietomääriä sisältäviä tekstitiedostoja, jotka ladataan laitteeseesi, kun vierailet verkkosivustolla. Evästeet lähetetään sitten jokaisella seuraavalla käynnillä takaisin alkuperäiselle verkkosivustolle tai toiselle verkkosivustolle, joka tunnistaa kyseisen evästeen. Evästeet ovat hyödyllisiä, koska niiden avulla verkkosivusto voi tunnistaa käyttäjän laitteen ja muistaa käyttäjän toimet ja asetukset (kuten kirjautumistiedot, kielen, fonttikoon ja muut näyttöasetukset) tietyn ajanjakson ajan.

Evästeet tallentavat tietoja selaimeesi tai laitteeseesi käyttämällä paikallisia jaettuja objekteja tai paikallista tallennustilaa, kuten flash-evästeet, HTML 5 -evästeet ja muut verkkosovellusohjelmistojen menetelmät. Nämä tekniikat voivat toimia kaikissa selaimissasi, ja joissakin tapauksissa selaimesi ei välttämättä hallitse niitä täysin, vaan ne saattavat vaatia hallintaa suoraan asennettujen sovellusten tai laitteen kautta. Emme käytä näitä tekniikoita tietojen tallentamiseen mainonnan kohdentamiseksi sinulle verkkosivustollamme tai sen ulkopuolella.

Web beaconit (tunnetaan myös nimillä internet-tunnisteet, pikselitunnisteet ja näkymättöminä GIF-tiedostoina) ovat samankaltainen tekniikka, jossa käytetään tyypillisesti läpinäkyviä graafisia kuvia, jotka sijoitetaan sivustolle keräämään tietoja käyttäjästä. Verkkomajakoita käytetään yhdessä evästeiden kanssa mittaamaan kävijöiden toimia verkkosivustoilla. Käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita, kun vierailet verkkosivustollamme, ja viittaamme tekniikoihin yhdessä "evästeinä" tässä käytännössämme.

Ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeet

Evästeet voivat olla "ensimmäisen osapuolen" tai "kolmannen osapuolen" evästeitä sen mukaan, mikä verkkosivusto tai verkkotunnus evästeen asettaa. Verkkosivustollamme ensimmäisen osapuolen evästeet ovat meidän asettamiamme evästeitä, ja me keräämme ja käytämme tietoja. Kolmannen osapuolen evästeet ovat evästeitä, jotka on asettanut jokin muu yritys kuin me itse, ja kerättyjä tietoja valvoo kyseinen toinen yritys. Lisätietoja verkkosivustolla käytettävistä kolmannen osapuolen evästeistä on kohdassa “Verkkosivustollamme käytettävät evästetyypit” alla.

Istuntoevästeet ja pysyvät evästeet

Käytämme evästeitä, jotka pysyvät laitteessasi vain niin kauan kuin pidät selaimesi aktiivisena (istuntoevästeet) ja evästeitä, jotka pysyvät laitteessasi pidempään (pysyvät evästeet).

Voit vapaasti estää, poistaa tai poistaa nämä evästeet käytöstä yleisesti muuttamalla selaimesi tai laitteesi asetuksia tai muuttamalla verkkosivustomme erityisasetuksia, mutta ota huomioon, että tällöin osa verkkosivustomme toiminnoista menetetään.

Miten käytämme evästeitä

Luotamme suostumukseesi käyttääksemme ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeitä (lukuun ottamatta "ehdottoman välttämättömiä evästeitä", kuten alla on kuvattu).

Jotkin jäljempänä mainituista kolmansien osapuolten palveluntarjoajista saattavat sijaita Sveitsin ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella tai käsitellä henkilötietojasi tämän alueen ulkopuolella, periaatteessa missä tahansa maassa maailmassa. Näissä maissa ei välttämättä ole lakeja, jotka suojaavat henkilötietojasi samassa määrin kuin Sveitsissä tai ETA-alueella. Jos siirrämme henkilötietojasi tällaiseen maahan, varmistamme henkilötietojesi suojan asianmukaisella tavalla. Lisätietoa tässä suhteessa toteuttamistamme suojatoimista on tietosuojaselosteessamme. Hyväksyt sen, että tietojasi saatetaan siirtää maahan, jossa ei ole asianmukaista tietosuojan tasoa, ja hyväksyt riskit, että tietojasi voidaan mahdollisesti käyttää vastaanottajamaan viranomaisten laillisessa tarkoituksessa huolimatta toteuttamistamme suojatoimista. Voit peruuttaa evästeitä koskevan suostumuksesi milloin tahansa, kuten alla on esitetty.

Lisätietoja evästeistä, kuten siitä, miten näet, mitä evästeitä laitteellesi on asetettu ja miten voit hallita ja poistaa niitä, löydät osoitteista www.aboutcookies.org ja www.youronlinechoices.eu

Sivustollamme käytetyt evästetyypit

Evästeitä on erityyppisiä, ja niillä on erilaisia tarkoituksia. Alla on lueteltu verkkosivustollamme käyttämämme evästeiden luokat. Siltä osin kuin evästeiden avulla kerätään henkilötietoja, sovelletaan tietosuojakäytäntöämme, joka täydentää tätä evästekäytäntöä. Lisätietoja käyttämistämme yksittäisistä evästeistä, käyttötarkoituksista ja evästeiden kestosta saat täältä.

Välttämättömät evästeet. Nämä ovat evästeitä, joita tarvitaan verkkosivustomme toiminnassa. Niitä ovat esimerkiksi evästeet, joiden avulla voit kirjautua verkkosivustomme suojatuille alueille, lisätä tuotteita ostoskoriin tai suorittaa maksuja verkkosivustomme kautta. Emme tarvitse suostumustasi näiden evästeiden sijoittamiseen, koska ne mahdollistavat verkkosivuston olennaisen toiminnallisuuden, ja ilman niitä et voisi käyttää verkkosivustoamme ja palveluitamme.

Valinnaiset evästeet. Näitä käytetään keräämään tietoja sinusta ja valinnoistasi, jotta voimme tunnistaa sinut, kun palaat verkkosivustollemme. Näin voimme parantaa ja personoida sisältöämme sinulle, tervehtiä sinua nimelläsi ja muistaa asetuksesi (esimerkiksi kieli- tai aluevalintasi ja kirjautumistietosi).

Analyyttiset/suorituskykyevästeet. Nämä evästeet keräävät tietoja verkkosivuston käytöstäsi. Esimerkiksi analyyttisten/suorituskykyevästeiden avulla voimme tunnistaa ja laskea kävijöiden lukumäärän ja seurata, miten kävijät käyttävät verkkosivustoamme ja ovat vuorovaikutuksessa sen kanssa, mitä kohteita on klikattu ja mitä yksittäisiä sivuja on katsottu. Tämä auttaa meitä parantamaan verkkosivustomme toimintaa esimerkiksi varmistamalla, että käyttäjät löytävät etsimänsä helposti. Käytämme kaikkia kerättyjä tietoja ainoastaan verkkosivustomme parantamiseen liittyviin tarkoituksiin. Kun käytät verkkosivustoamme ensimmäistä kertaa, pyydämme suostumustasi analyyttisten/suorituskykyevästeiden sijoittamiseen laitteellesi.

Google Analytics. Käytämme Google Analytics -palvelua (jonka tarjoaa Google, Inc. ("Google")), joka käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita kerätäkseen ja analysoidakseen tietoja verkkosivuston käytöstä ja raportoidakseen toiminnasta ja suuntauksista. Tämä palvelu voi myös kerätä tietoja muiden verkkosivustojen, sovellusten ja verkkoresurssien käytöstä. Voit tutustua Googlen käytäntöihin osoitteessa www.google.com/policies/privacy/partners/, ja kieltäytyä niiden käytöstä lataamalla Google Analyticsin käytöstäpoisto-selaimen lisäosan, joka on saatavilla osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Mainosevästeet. Nämä evästeet asetetaan näyttämään kohdennettuja kampanjoita tai mainoksia, jotka perustuvat kiinnostukseesi verkkosivustollamme, tai hallitsemaan mainontaamme. Nämä evästeet keräävät tietoja toiminnastasi verkkosivustollamme ja muilla verkkosivustoilla, jotta sinulle voidaan tarjota kohdennettua mainontaa.

Saatat törmätä kolmannen osapuolen palveluntarjoajien evästeisiin, mukaan lukien mutta ei rajoittuen (1) Facebook, joka tarjoaa mainospalveluja Facebookin mainos- ja markkinointialustojen (esim. Audience Network, Website Custom Audiences) ja muiden sosiaalisten verkostojen lisäosien tai markkinointityökalujen kautta, ja (2) Google, joka tarjoaa mainospalveluja Googlen mainos- ja markkinointialustojen kautta (esim. DoubleClick for Publishers, Google DoubleClick AdX Service, Adwords). Facebook ja Google voivat käyttää henkilötietoja, jotka ne ovat keränneet sinusta verkkosivustollamme, omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti (Facebookin tietosuojakäytäntö: https://www.facebook.com/privacy/explanation ja Googlen tietosuojakäytäntö: https://policies.google.com/technologies/ads).

Lisätietoja Googlen ja Doubleclickin evästeiden käytöstä mainossisällön toimittamisessa löytyy Googlen nettisivustolta tästä, a jos haluat kieltää Googlen ja Doubleclickin evästeiden käytön, voit hallita Google-mainonnan asetuksia tästä.

Muita kolmannen osapuolen mainosevästejä sijoittaa Awin.com ja, jos käytät verkkosivustomme brasilian kielistä versiota, Awin.comin tytäryhtiö Zanox.br (lisätietoja Awin.comin evästeiden käytöstä on kohdassa 2.3 tästä). Jos käytät verkkosivustomme japaninkielistä versiota, A8.net sijoittaa lisäevästeitä.

Pixel-tunnisteet. Pikselitunnisteita (tunnetaan myös nimillä web beacons ja clear GIF) käytetään muun muassa verkkosivuston käyttäjien toimien seuraamiseen, markkinointikampanjoidemme onnistumisen mittaamiseen sekä verkkosivuston käyttöä ja vastausprosenttia koskevien tilastojen laatimiseen.

LSO-tiedostot. Käytämme Local Shared Objects -tiedostoja ("LSO-tiedostot") ja muita tekniikoita muun muassa kerätäksemme ja tallentaaksemme tietoja verkkosivuston käytöstäsi. Jos et halua, että LSO-tiedostot tallennetaan tietokoneellesi, voit muuttaa asetuksiasi niin, että estät LSO-tiedostojen tallentamisen käyttämällä työkaluja, jotka löytyvät kohdasya Verkkosivuston tallennuksen asetuspaneeli. Voit myös siirtyä kohtaan Globaalin tallennuksen asetuspaneeli ja noudattaa ohjeita (joissa kerrotaan esimerkiksi, miten voit poistaa olemassa olevat LSO-tiedostot (jäljempänä "tiedot"), miten voit estää LS-tiedostojen sijoittamisen tietokoneellesi ilman suostumustasi ja miten voit estää LSO-tiedostojen, joita sen sivun ylläpitäjä, jolla olet sillä hetkellä, ei toimita). Huomaa, että LSO-tiedostojen asettaminen rajoittamaan LSO-tiedostojen hyväksyntää voi vähentää tai estää joidenkin LSO-sovellusten toimintaa.

Selaimen tai laitteen tiedot. Useimmat selaimet keräävät tiettyjä tietoja tai ne kerätään automaattisesti laitteesi kautta, kuten MAC-osoite (Media Access Control), tietokoneen tyyppi (Windows tai Mac), näytön resoluutio, käyttöjärjestelmän nimi ja versio, laitteen valmistaja ja malli, kieli, Internet-selaimen tyyppi ja versio sekä käyttämäsi verkkosivuston nimi ja versio. Käytämme näitä tietoja varmistaaksemme, että verkkosivusto toimii oikein.

Fyysinen sijainti. Keräämme laitteesi fyysisen sijainnin esimerkiksi käyttämällä satelliitti-, matkapuhelinmasto- tai WiFi-signaaleja. Käytämme laitteesi fyysistä sijaintia tarjotaksemme sinulle henkilökohtaisia sijaintiin perustuvia palveluja ja sisältöä. Jaamme laitteesi fyysisen sijainnin, yhdessä katsomasi mainosten ja muiden keräämiemme tietojen kanssa, myös markkinointikumppaneidemme kanssa, jotta ne voivat tarjota sinulle henkilökohtaisempaa sisältöä ja tutkia mainoskampanjoiden tehokkuutta. Joissakin tapauksissa voit sallia tai kieltää laitteen sijainnin käytön ja jakamisen, mutta jos teet niin, me ja markkinointikumppanimme emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle sovellettavia yksilöllisiä palveluja ja sisältöä.

Laitteen sormenjälkitunnistus. Voidaksemme tarjota sinulle sisältöä, jonka uskomme kiinnostavan sinua verkkosivustolla tapahtuneen aktiivisuutesi perusteella, sekä petosten estämiseksi ja todennustarkoituksiin saatamme käyttää myös muita evästeiden kaltaisia tekniikoita. Voimme esimerkiksi kerätä laiteominaisuuksia ja yhdistää useimpien selainten keräämiä tai automaattisesti laitteesi kautta kerättyjä tietoja luodaksemme yksilöllisen tunnisteen, joka tunnistaa selaimesi tai laitteesi meille kohtuullisella varmuudella. Tässä yhteydessä voimme kerätä, käyttää ja yhdistää seuraavia tietoja:

• Käyntien määrä
  • Viimeisin käynti
  • Ensimmäinen käynti
  • Ulkoinen IP-osoite
  • Sisäinen IP-osoite
  • Näytön resoluutio
  • Paikannus (IP-osoitteeseen perustuva leveys- ja pituusaste)
  • Laitteen suorituskyvyn vertailuarvo
  • Laitteen kaistanleveyden vertailuarvo
  • Laitteen käyttäjäagentti (selaimen tyyppi, versio)
  • Laiteominaisuudet (selainominaisuuksien modernisoiva merkkijono)
  • Laitteen käyttöjärjestelmä
  • Asennetut laiteliitännäiset
  • Selaimen kieli
  • Flash käytössä tai pois käytöstä
  • Laitteen tallennusaika tiedostossa
  • Käytetyt avainsanat, jos ne tulevat hakukoneesta
  • Sivut, joilla käyty
  • Käynnin kesto
  • Referral-sivu
  • Hiiren kursorin sijainti
  • Hiirellä tehdyt klikkaukset
  • Sivun selausasento

Näin hallitset ja poistat evästeitä

Voit muuttaa selaimesi asetuksia evästeiden hylkäämiseksi tai hyväksymiseksi. Seuraa selaimesi antamia ohjeita (yleensä "Ohje", "Työkalut" tai "Muokkaa"). Vaihtoehtoisesti voit käydä osoitteessa www.aboutcookies.org saadaksesi lisätietoja evästeasetusten muuttamisesta eri selaimissa (esim. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer ja Safari). Huomaa kuitenkin, että jos kieltäydyt evästeiden käytöstä tai poistat ne käytöstä, osa verkkosivuston toiminnoista voi hävitä. lisätietoja evästeasetusten muuttamisesta eri selaimissa (esim. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer ja Safari). Huomaa kuitenkin, että jos kieltäydyt evästeiden käytöstä tai poistat ne käytöstä, osa verkkosivuston toiminnoista saattaa hävitä.

Huomaa, että tämä ei poista kokonaan laitteellesi jo asetettuja evästeitä. Voit poistaa laitteellesi jo asetetut evästeet noudattamalla seuraavia ohjeita:

Evästeiden poistaminen Internet Explorerissa

Evästeiden poistaminen Firefoxissa

Evästeiden poistaminen Chromessa

Evästeiden poistaminen Operassa

Evästeiden poistaminen Safarissa

Jos haluat lisätietoja mainosevästeiden käytöstä poistamisesta, voit seurata edellä mainitussa kohdassa "Mainosevästeet" olevia linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille tai vierailla osoitteessa Verkkomainonta-aloitteen opt-out-sivu, joka tarjoaa verkkotyökalun, jonka avulla voit poistaa verkkomainonta-aloitteen jäsenten asettamat kolmannen osapuolen evästeet laitteistasi.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kieltää ensimmäisen osapuolen mainontaan liittyvien evästeiden käytön AdChoices-ohjelman kautta. AdChoices on maailmanlaajuinen ohjelma, jonka avulla voit valita, haluatko saada räätälöityä mainontaa verkkosivustollamme ja mainoskumppaneidemme verkkosivustoilla. Jos et halua nähdä räätälöityjä mainoksia, voit kertoa meille valintasi klikkaamalla AdChoices-kuvaketta, joka sijaitsee kaikissa ohjelmaan osallistuvissa mainoksissa. Jos kieltäydyt räätälöityjen mainosten vastaanottamisesta, näet silti mainoksia - niitä ei vain räätälöidä kiinnostuksesi mukaan.

Jos haluat kieltää kolmannen osapuolen mainontaan liittyvien evästeiden ja verkkomajakoiden käytön, katso alla oleva kohta Kolmansien osapuolten valtuuttamat mainosverkostot ja -vaihdot. Ensimmäisen osapuolen mainontaan liittyvien evästeidemme tai kolmansien osapuolten mainontaan liittyvien evästeiden käytön lopettaminen, kuten alla on kuvattu, ei välttämättä tarkoita, ettet näkisi mainoksiamme, vaan ainoastaan sitä, että mainontaa ei kohdenneta sinulle ensimmäisen osapuolen tai kolmannen osapuolen evästeiden avulla.

Muita selaimia koskevia tietoja löydät selaimen kehittäjän verkkosivuilta. Huomaa, että jos evästeet on poistettu käytöstä, kaikki verkkosivuston ominaisuudet eivät välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla. Ota meihin yhteyttä osoitteessa privacyrequest@orders.viagogo.com, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita.

Jos haluat tyhjentää kaikki evästeet, jotka ovat jääneet käymiesi verkkosivustojen jäljiltä, alla on linkkejä, joista voit ladata kolme ohjelmaa, jotka tyhjentävät seurantaevästeet:

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysymyksiä liittyen tähän evästekäytäntöön tai evästeiden käyttöömme, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin tukipalveluumme VGL Support Services Ireland Limitediin osoitteessa privacyrequest@orders.viagogo.com.

Evästetaulukko

Klikkaa tästä nähdäksesi lista evästeistä.